Ülseratif Kolit Hamilelik

Ülseratif Kolik Hamilelik


Inflamatuvar bağırsak hastalığı (IBD) sahip olan bir aile başlangıç ​​engel olmamalıdır.Zorluklara rağmen, ülseratif kolit (ÜK) olan kadınların sağlıklı gebelik olabilir. Ama bu hastalık hamile ve sağlıklı bir bebek doğurma nasıl etkileyeceğini bilmek önemlidir.


Ülseratif kolit hamile olan bir kadının şansı diğer kadınlar onun yaşı farklı değildir. UC doğurganlığı direkt etkilemez olsa Ama, ameliyat olan kadınlar bir zor zaman hamile olabilir. 

Tam kolektomi, tüm kalın bağırsak kaldırılır ve cerrah atık tutmak için bir iç kese oluşturur iken, pelvik bölgede skar dokusu bırakabilir. Eğer ameliyat olması gerekir ve çocuk sahibi olmak istediğini biliyorum eğer, dışarıdan bir torba ile bir kısmi kolektomi daha iyi bir seçim olabilir. Hamile kalma şansınızı etkilemez.

Nasıl sağlıklı bir gebelik şansımı artırabilirim?

Yapabileceğiniz en önemli şey, hamile kalmaya çalışmadan önce kontrol altında ve remisyon içine aktif ÜK olsun. Hastalık hala aktif iken hamile alırsanız, sizin belirtileri devam veya gebelik sırasında kötü olsun iyi bir şans var.

Aktif UC flare-up kilolu bırakabilir ve besin olmadan hamile ve dönem bir bebeği taşımak gerekir. Kilolu olmak çok daha büyük olasılıkla ilk trimesterde düşük yapma yapar. Eğer kilolu iseniz, bebeğiniz çok erken ya da düşük kilolu olabilir.

En kısa sürede hamile alma hakkında düşünmeye başlamak gibi, doktorunuza görünün yanı sıra OB-GYN bir randevu. Eğer sağlıklı bir gebelik olması gerekir bakım aldığınızdan emin olmak için nasıl hakkında onlarla konuşun. Bir diyetisyen dengeli bir diyet yemek emin olun yardımcı olabilir.

Hamile ve hamilelik sırasında almak için çalışıyoruz yaparken UC olmadan kadınlar gibi, her gün bir doğum öncesi vitamini almalıdır. Bazen prenatal vitamin demir sisteminizde kaba olabilir, bu yüzden farklı formülasyonları denemek gerekebilir.

ÜK kadınların anemiye eğilimli olduğundan, senin demir düzeyleri kontrol almak için emin olun.

Ayrıca ekstra folik asit almaları gerekebilir. Folik asit doğum kusurları önlemeye yardımcı olur, ama onu tedavi etmek için kullanılan yanısıra sulfasalazin UC, zor vücudun folik asit emmek için yapabilirsiniz.
 

Ülseratif kolit ilaçlar nelerdir?

Ülseratif kolit ilaçlar nelerdir?

Her iki tedavi ve cerrahi ülseratif kolit tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak, cerrahi enflamasyon ciddi ve hayatı tehdit eden komplikasyonlar olanlar için ayrılmıştır. Ülseratif kolit tedavi hiçbir ilaç yoktur. Ülseratif kolit ile hastalar genellikle aylar yıllar süren remisyon (inflamasyon çözünürlük) dönemleri takip nüks (inflamasyon kötüleşmesi) dönemleri yaşayacaksınız. Nüksler sırasında, karın ağrısı, ishal ve rektal kanama belirtileri daha da kötüleşebilir. Remisyon sırasında bu semptomlar azalır. Remisyon genellikle çünkü ilaçlar veya cerrahi ile tedavi ortaya, ama bazen onlar herhangi bir tedavi olmadan, yani, kendiliğinden ortaya çıkar.

Ülseratif kolit ilaçlar nelerdir?

Ülseratif kolit ilaçla tedavi edilemez beri, ilaç ile tedavinin hedefleri 1 olan) remisyonu, 2) remisyon sağlamak, 3) tedavinin yan etkilerini en aza indirmek, 4) yaşam kalitesini artırmak, ve 5) kanser riskini en aza indirmek . Ilaçlarla ülseratif kolit tedavisi Crohn hastalığının tedavisi için, her zaman aynı olmasa da benzer.

Ülseratif kolit tedavisinde ilaçlar, örneğin, 5-ASA bileşikleri, sistemik kortikosteroidler, topikal kortikosteroidler, ve 2) immunomodülatörler olarak 1) anti-inflamatuar maddeleri içerir.

Bağırsak iltihabı azaltmak, anti-inflamatuar ilaçlar eklem iltihabı (artrit) azaltmak artrit ilaçlar benzerdir. Ülseratif kolit tedavisinde kullanılan anti-enflamatuar ilaçlar:

Böyle sulfasalazin ( Azulfidine ) gibi topikal 5 - ASA bileşikleri , olsalazin ( DIPENTUM ) ve mesalamin ( Pentasa , Asacol , Lialda , Apriso Rowasa lavman ) etkili olması içiniltihaplı doku ile doğrudan temas gerekir .
Bu türiltihaplı doku ile doğrudan temas olmadan vücuda iltihabı azaltmak gibi sistemik kortikosteroidler , anti - inflamatuar ilaçlar . Sistemik kortikosteroidler uzun süreli kullanımı ile öngörülebilir yan etkileri vardır.
Immünomodülatörler bağışıklık için sorumlu olan hücreler , azaltarak veya iltihabı teşvik önemli olan proteinler ile müdahale ederek ya da vücudun bağışıklık sistemini bastırıcı ilaçlardır. Immünomodülatörleri giderek anti- inflamatuar ajanlar yeterli yanıt vermeyen ağır ülseratif kolit hastaları için önemli bir tedavi haline gelmektedir . Bağışıklık modülatörleri olarak örneğin 6-merkaptopurin (6- MP) , azatiyoprin (Imuran ), metotreksat ( Rheumatrex , Trexall ) , siklosporin ( Gengraf , Neoral ) içerir.

Uzun ülseratif kolitriski sigara içmeyen ve eski sigara içenlerde daha yüksek olduğu görülmektedir görülmüştür . Nikotin ile tedavi gibi belirli durumlarda hastalar, geliştirir.

                                                                                                   Sağlıklı Günler

Ülseratif Kolit belirtileri nelerdir?

Ülseratif Kolit belirtileri nelerdir?
Ülseratif kolit Ortak belirtileri rektal kanama , karın ağrısı ve ishaldir , ancak bu hastalığı olan hastalarda belirtileri geniş bir yelpazede bulunmaktadır . Semptomların değişkenlik hastalığı ( iltihaplı kolon ve rektum miktarı) ve enflamasyon yoğunluğunun ölçüde farklılıkları yansıtır. Genel olarak, rektum bitişik kolon , rektum ve kısa bir segmente sınırlı inflamasyonu olan hastaların hafif semptomlar ve kolonun daha yaygın inflamasyonu olan hastalarda daha iyi bir prognoza sahiptir. Ülseratif kolitin farklıkonumu ve enflamasyon ölçüde göre sınıflandırılır:

Ülseratif proktit rektum sınırlıdır iltihabı anlamına gelir. Ülseratif proktitin olan birçok hastada , hafif aralıklı rektal kanamatek belirtisi olabilir . Daha şiddetli rektal inflamasyon ile diğer hastalar , sıra , kişinin bağırsakları neden taşımak için rektal ağrı , sıkışma ( ani arınmak zorunda duygu ve kirlilik korkusuylatuvalete acele bir ihtiyaç ) ve tenesmus ( etkisiz , ağrılı dürtü karşılaşabilirsiniz inflamasyon ile ) .
Proctosigmoiditisrektum iltihabı vesigmoid kolon (rektumkolon bitişik bir kısa bir segment) içerir . Proctosigmoiditis belirtileri , proktitin gibi , rektal kanama , aciliyet ve tenesmus içerir . Proctosigmoiditis olan bazı hastalar da kanlı ishal ve krampları gelişir .
Sol taraflı kolitrektum başlar vesol kolon ( sigmoid kolon ve inen kolon ) kadar uzanır iltihabı içerir. Sol taraflı kolit belirtileri kanlı ishal , karın krampları , kilo kaybı , ve sol - taraflı karın ağrısı vardır .
Pankolit ya da evrensel kolittüm kolon ( sağ kolon, sol kolon , enine kolon ve rektum) etkileyen iltihabı anlamına gelir . Pankolit belirtileri kanlı ishal , karın ağrısı ve krampları , kilo kaybı , yorgunluk, ateş ve gece terlemeleri bulunur . Pankolit ile Bazı hastalar düşük dereceli inflamasyon ve ilaçlar kolayca yanıt hafif belirtiler var . Bununla birlikte, genel pankolit olan hastalarda daha ciddi hastalığı acı ve ülseratif kolit daha sınırlı bir yapıya sahip daha tedavi etmek daha zordur.
Fulminan kolit pankolit nadir fakat ciddi formudur . Fulminan kolit hastalar dehidratasyon , şiddetli karın ağrısı , kanama ile uzun süren ishal , ve hatta şok ile son derece hasta . Bunlar toksik megakolon ( nedeniyle ciddi inflamasyonkolon işaretli dilatasyon ) ve kolon delinmesine (perforasyon) gelişme riski vardır . Fulminan kolit ve toksik megakolon olan hastalar güçlü intravenöz ilaçlar ilehastanede tedavi edilir . Onlar derhal tedaviye yanıt sürece ,hastalıklı kolon cerrahi olarak çıkarılması kolon rüptürü önlemek için gereklidir .
Ülseratif kolitte kolon iltihabıyoğunluğu mumlar ve zaman içerisinde azalıyor birlikte, bir hastada konumu ve hastalığın derecesi genel olarak sabit kalır. Ülseratif proktitin olan bir hasta kendi hastalığının nüksetmesi geliştirir , bu nedenle,iltihap genelliklerektum sınırlıdır . Bununla birlikte, ülserli proktit veya proctosigmoiditis olan ( % 10'dan az ) küçük bir sayı daha sonra daha geniş bir kolit gelişebilir. Böylece, başlangıçta sadece ülseratif proktite sahip hastalar daha sonra sol taraflı kolit hatta pankolit gelişebilir .

                                                                                                         Sağlıklı Günler

Ülseratif Kolit Nedenleri?

Ülseratif Kolit Nedenleri
Ülseratif kolit muhtemelen bağırsaklarda bağışıklık sisteminin anormal aktivasyonunu içerir . Bağışıklık sistemi, bağışıklık sistemi hücreleri, bu gibi hücreleri, proteinlerin oluşmaktadır. Bu hücreler ve proteinlerin zararlı bakteriler, virüsler, mantarlar ve diğer yabancı işgalcilere karşı vücudun savunma vermektedir. Bağışıklık sisteminin aktivasyonu,aktivasyonunun meydanadokular içinde iltihabı neden olur. ( Iltihap , aslında, bağışıklık sistemi tarafından kullanılan bir savunma önemli bir mekanizmadır. ) Normal , bağışıklık sistemi , vücudun zararlı işgalcilere maruz olduğu zaman etkinleştirilir. Ülseratif kolit olan hastalarda, bununla birlikte , bağışıklık sisteminin kronik olarak ve anormal bilinen herhangi bir istilacı yokluğunda aktive edilir. Bağışıklık sisteminin devam anormal aktivasyonu , kronik enflamasyon ve ülser neden olur. Bağışıklık sisteminin anormal aktivasyonagenetik yatkınlık kalıtsaldır. İBH olan hastaların birinci derece akrabalarında ( kardeşler, çocuklar ve ebeveynler ) bu nedenle bu hastalıklara yakalanma olasılığı daha yüksektir .

Son 1-2 yıl içinde , ülseratif kolit genetik yatkınlık araştıran genom dernek taramaları kullanarak çoklu çalışmalar olmuştur . Bu çalışmalar, bir immünoglobulin reseptör geni FCGR2A , 5p15 , 2P16 , ORMDL3 , ECM1 , hem de kromozom 1p36 , 12q15 , 7q22 , 22q13 ve IL23R ilgili bölgeleri de dahil olmak üzere ülseratif kolit duyarlılık artırabilir yaklaşık 30 genler olacaksa bulduk. Araştırma bu erken noktada , bu genetik ilişkilerhastalığın tedavisinde uygulanacak nasıl hala belirsiz olduğunu , ancak patogenezi anlamak ve yeni tedaviler oluşturmak için gelecekteki etkileri olabilir .

                                                                                                        Sağlıklı Günler

Ülseratif Kolit Cerrahi

Ülseratif Kolit Cerahi
Ülseratif kolit için ameliyat genellikle tüm kolon ve rektumu almayı içerir. Kolon ve rektum aldırma ülseratif kolit için tek kalıcı tedavi değildir. Bu işlem aynı zamanda kolon kanserine yakalanma riskini ortadan kaldırır. Ülseratif kolit cerrahi aşağıdaki hastalar için ayrılmıştır:

Fulminan kolit ve ilaçlar kolayca yanıt vermeyen toksik megakolon olan hastalar.
Kolon kanser geliştirme riski olan ya da uzun süreli pankolit sol taraflı kolit olan hastalar. Değişiklikler, kolon zarında algılandığında kolon çıkarılması önemlidir.
Ilaçlar için kötü cevap veren ciddi kolit yıllarca olmuş hastalar.
Standart cerrahi rektum da dahil olmak üzere, tüm kolonun kaldırılmasını içerir. Küçük bir açıklık, karın duvarında yapılır ve küçük bağırsağın ucu, bir oluşturmak üzere karın derisine bağlı ileostomi . Dışkı ileostomi üzerine eklenmiş bir torba içinde toplar. Ileostomi yapımında son gelişmeler kıta ileostomi için izin verilir. Bir kısmı  ileostominin bağırsaklardan oluşturulmuş bir kese olur. Kese bir rektuma benzer bir rezervuar olarak hizmet verir ve küçük bir tüp ile düzenli olarak boşaltılır. Kıta ileostomi hastalar çanta toplama gerekmez.

Daha yakın zamanlarda, bir ameliyat dışkı anüs yoluyla normal geçirilecek sağlayan geliştirilmiştir. Bir ileo-anal anastomoz olarak, kalın bağırsak çıkarılır ve ince bağırsak, sadece anüs üzerinde takılır. Sadece anüs hastalıklı astar çıkarılır ve anüs kasları sağlam kalır. Bu "pull-through" prosedürde, dışkı eleme normal yol korunur. Pouchitis (şimdi rektum olarak hareket distal ileum iltihabı) artan ishal, aciliyet, kanama ve ağrı ile kendini gösteren bir iyi bilinen bir komplikasyonudur (ki endoskopi ile teyit edilmelidir) olmasına rağmen, bu prosedür, nispeten iyi bir başarı oranı vardır.

                                                                                                   Sağlıklı Günler

Ülseratif Kolit Hamilelik

Ülseratif Kolik Hamilelik


Inflamatuvar bağırsak hastalığı (IBD) sahip olan bir aile başlangıç ​​engel olmamalıdır.Zorluklara rağmen, ülseratif kolit (ÜK) olan kadınların sağlıklı gebelik olabilir. Ama bu hastalık hamile ve sağlıklı bir bebek doğurma nasıl etkileyeceğini bilmek önemlidir.


Ülseratif kolit hamile olan bir kadının şansı diğer kadınlar onun yaşı farklı değildir. UC doğurganlığı direkt etkilemez olsa Ama, ameliyat olan kadınlar bir zor zaman hamile olabilir. 

Tam kolektomi, tüm kalın bağırsak kaldırılır ve cerrah atık tutmak için bir iç kese oluşturur iken, pelvik bölgede skar dokusu bırakabilir. Eğer ameliyat olması gerekir ve çocuk sahibi olmak istediğini biliyorum eğer, dışarıdan bir torba ile bir kısmi kolektomi daha iyi bir seçim olabilir. Hamile kalma şansınızı etkilemez.

Nasıl sağlıklı bir gebelik şansımı artırabilirim?

Yapabileceğiniz en önemli şey, hamile kalmaya çalışmadan önce kontrol altında ve remisyon içine aktif ÜK olsun. Hastalık hala aktif iken hamile alırsanız, sizin belirtileri devam veya gebelik sırasında kötü olsun iyi bir şans var.

Aktif UC flare-up kilolu bırakabilir ve besin olmadan hamile ve dönem bir bebeği taşımak gerekir. Kilolu olmak çok daha büyük olasılıkla ilk trimesterde düşük yapma yapar. Eğer kilolu iseniz, bebeğiniz çok erken ya da düşük kilolu olabilir.

En kısa sürede hamile alma hakkında düşünmeye başlamak gibi, doktorunuza görünün yanı sıra OB-GYN bir randevu. Eğer sağlıklı bir gebelik olması gerekir bakım aldığınızdan emin olmak için nasıl hakkında onlarla konuşun. Bir diyetisyen dengeli bir diyet yemek emin olun yardımcı olabilir.

Hamile ve hamilelik sırasında almak için çalışıyoruz yaparken UC olmadan kadınlar gibi, her gün bir doğum öncesi vitamini almalıdır. Bazen prenatal vitamin demir sisteminizde kaba olabilir, bu yüzden farklı formülasyonları denemek gerekebilir.

ÜK kadınların anemiye eğilimli olduğundan, senin demir düzeyleri kontrol almak için emin olun.

Ayrıca ekstra folik asit almaları gerekebilir. Folik asit doğum kusurları önlemeye yardımcı olur, ama onu tedavi etmek için kullanılan yanısıra sulfasalazin UC, zor vücudun folik asit emmek için yapabilirsiniz.
 

Ülseratif kolit ilaçlar nelerdir?

Ülseratif kolit ilaçlar nelerdir?

Her iki tedavi ve cerrahi ülseratif kolit tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak, cerrahi enflamasyon ciddi ve hayatı tehdit eden komplikasyonlar olanlar için ayrılmıştır. Ülseratif kolit tedavi hiçbir ilaç yoktur. Ülseratif kolit ile hastalar genellikle aylar yıllar süren remisyon (inflamasyon çözünürlük) dönemleri takip nüks (inflamasyon kötüleşmesi) dönemleri yaşayacaksınız. Nüksler sırasında, karın ağrısı, ishal ve rektal kanama belirtileri daha da kötüleşebilir. Remisyon sırasında bu semptomlar azalır. Remisyon genellikle çünkü ilaçlar veya cerrahi ile tedavi ortaya, ama bazen onlar herhangi bir tedavi olmadan, yani, kendiliğinden ortaya çıkar.

Ülseratif kolit ilaçlar nelerdir?

Ülseratif kolit ilaçla tedavi edilemez beri, ilaç ile tedavinin hedefleri 1 olan) remisyonu, 2) remisyon sağlamak, 3) tedavinin yan etkilerini en aza indirmek, 4) yaşam kalitesini artırmak, ve 5) kanser riskini en aza indirmek . Ilaçlarla ülseratif kolit tedavisi Crohn hastalığının tedavisi için, her zaman aynı olmasa da benzer.

Ülseratif kolit tedavisinde ilaçlar, örneğin, 5-ASA bileşikleri, sistemik kortikosteroidler, topikal kortikosteroidler, ve 2) immunomodülatörler olarak 1) anti-inflamatuar maddeleri içerir.

Bağırsak iltihabı azaltmak, anti-inflamatuar ilaçlar eklem iltihabı (artrit) azaltmak artrit ilaçlar benzerdir. Ülseratif kolit tedavisinde kullanılan anti-enflamatuar ilaçlar:

Böyle sulfasalazin ( Azulfidine ) gibi topikal 5 - ASA bileşikleri , olsalazin ( DIPENTUM ) ve mesalamin ( Pentasa , Asacol , Lialda , Apriso Rowasa lavman ) etkili olması içiniltihaplı doku ile doğrudan temas gerekir .
Bu türiltihaplı doku ile doğrudan temas olmadan vücuda iltihabı azaltmak gibi sistemik kortikosteroidler , anti - inflamatuar ilaçlar . Sistemik kortikosteroidler uzun süreli kullanımı ile öngörülebilir yan etkileri vardır.
Immünomodülatörler bağışıklık için sorumlu olan hücreler , azaltarak veya iltihabı teşvik önemli olan proteinler ile müdahale ederek ya da vücudun bağışıklık sistemini bastırıcı ilaçlardır. Immünomodülatörleri giderek anti- inflamatuar ajanlar yeterli yanıt vermeyen ağır ülseratif kolit hastaları için önemli bir tedavi haline gelmektedir . Bağışıklık modülatörleri olarak örneğin 6-merkaptopurin (6- MP) , azatiyoprin (Imuran ), metotreksat ( Rheumatrex , Trexall ) , siklosporin ( Gengraf , Neoral ) içerir.

Uzun ülseratif kolitriski sigara içmeyen ve eski sigara içenlerde daha yüksek olduğu görülmektedir görülmüştür . Nikotin ile tedavi gibi belirli durumlarda hastalar, geliştirir.

                                                                                                   Sağlıklı Günler

Ülseratif Kolit belirtileri nelerdir?

Ülseratif Kolit belirtileri nelerdir?
Ülseratif kolit Ortak belirtileri rektal kanama , karın ağrısı ve ishaldir , ancak bu hastalığı olan hastalarda belirtileri geniş bir yelpazede bulunmaktadır . Semptomların değişkenlik hastalığı ( iltihaplı kolon ve rektum miktarı) ve enflamasyon yoğunluğunun ölçüde farklılıkları yansıtır. Genel olarak, rektum bitişik kolon , rektum ve kısa bir segmente sınırlı inflamasyonu olan hastaların hafif semptomlar ve kolonun daha yaygın inflamasyonu olan hastalarda daha iyi bir prognoza sahiptir. Ülseratif kolitin farklıkonumu ve enflamasyon ölçüde göre sınıflandırılır:

Ülseratif proktit rektum sınırlıdır iltihabı anlamına gelir. Ülseratif proktitin olan birçok hastada , hafif aralıklı rektal kanamatek belirtisi olabilir . Daha şiddetli rektal inflamasyon ile diğer hastalar , sıra , kişinin bağırsakları neden taşımak için rektal ağrı , sıkışma ( ani arınmak zorunda duygu ve kirlilik korkusuylatuvalete acele bir ihtiyaç ) ve tenesmus ( etkisiz , ağrılı dürtü karşılaşabilirsiniz inflamasyon ile ) .
Proctosigmoiditisrektum iltihabı vesigmoid kolon (rektumkolon bitişik bir kısa bir segment) içerir . Proctosigmoiditis belirtileri , proktitin gibi , rektal kanama , aciliyet ve tenesmus içerir . Proctosigmoiditis olan bazı hastalar da kanlı ishal ve krampları gelişir .
Sol taraflı kolitrektum başlar vesol kolon ( sigmoid kolon ve inen kolon ) kadar uzanır iltihabı içerir. Sol taraflı kolit belirtileri kanlı ishal , karın krampları , kilo kaybı , ve sol - taraflı karın ağrısı vardır .
Pankolit ya da evrensel kolittüm kolon ( sağ kolon, sol kolon , enine kolon ve rektum) etkileyen iltihabı anlamına gelir . Pankolit belirtileri kanlı ishal , karın ağrısı ve krampları , kilo kaybı , yorgunluk, ateş ve gece terlemeleri bulunur . Pankolit ile Bazı hastalar düşük dereceli inflamasyon ve ilaçlar kolayca yanıt hafif belirtiler var . Bununla birlikte, genel pankolit olan hastalarda daha ciddi hastalığı acı ve ülseratif kolit daha sınırlı bir yapıya sahip daha tedavi etmek daha zordur.
Fulminan kolit pankolit nadir fakat ciddi formudur . Fulminan kolit hastalar dehidratasyon , şiddetli karın ağrısı , kanama ile uzun süren ishal , ve hatta şok ile son derece hasta . Bunlar toksik megakolon ( nedeniyle ciddi inflamasyonkolon işaretli dilatasyon ) ve kolon delinmesine (perforasyon) gelişme riski vardır . Fulminan kolit ve toksik megakolon olan hastalar güçlü intravenöz ilaçlar ilehastanede tedavi edilir . Onlar derhal tedaviye yanıt sürece ,hastalıklı kolon cerrahi olarak çıkarılması kolon rüptürü önlemek için gereklidir .
Ülseratif kolitte kolon iltihabıyoğunluğu mumlar ve zaman içerisinde azalıyor birlikte, bir hastada konumu ve hastalığın derecesi genel olarak sabit kalır. Ülseratif proktitin olan bir hasta kendi hastalığının nüksetmesi geliştirir , bu nedenle,iltihap genelliklerektum sınırlıdır . Bununla birlikte, ülserli proktit veya proctosigmoiditis olan ( % 10'dan az ) küçük bir sayı daha sonra daha geniş bir kolit gelişebilir. Böylece, başlangıçta sadece ülseratif proktite sahip hastalar daha sonra sol taraflı kolit hatta pankolit gelişebilir .

                                                                                                         Sağlıklı Günler

Ülseratif Kolit Nedenleri?

Ülseratif Kolit Nedenleri
Ülseratif kolit muhtemelen bağırsaklarda bağışıklık sisteminin anormal aktivasyonunu içerir . Bağışıklık sistemi, bağışıklık sistemi hücreleri, bu gibi hücreleri, proteinlerin oluşmaktadır. Bu hücreler ve proteinlerin zararlı bakteriler, virüsler, mantarlar ve diğer yabancı işgalcilere karşı vücudun savunma vermektedir. Bağışıklık sisteminin aktivasyonu,aktivasyonunun meydanadokular içinde iltihabı neden olur. ( Iltihap , aslında, bağışıklık sistemi tarafından kullanılan bir savunma önemli bir mekanizmadır. ) Normal , bağışıklık sistemi , vücudun zararlı işgalcilere maruz olduğu zaman etkinleştirilir. Ülseratif kolit olan hastalarda, bununla birlikte , bağışıklık sisteminin kronik olarak ve anormal bilinen herhangi bir istilacı yokluğunda aktive edilir. Bağışıklık sisteminin devam anormal aktivasyonu , kronik enflamasyon ve ülser neden olur. Bağışıklık sisteminin anormal aktivasyonagenetik yatkınlık kalıtsaldır. İBH olan hastaların birinci derece akrabalarında ( kardeşler, çocuklar ve ebeveynler ) bu nedenle bu hastalıklara yakalanma olasılığı daha yüksektir .

Son 1-2 yıl içinde , ülseratif kolit genetik yatkınlık araştıran genom dernek taramaları kullanarak çoklu çalışmalar olmuştur . Bu çalışmalar, bir immünoglobulin reseptör geni FCGR2A , 5p15 , 2P16 , ORMDL3 , ECM1 , hem de kromozom 1p36 , 12q15 , 7q22 , 22q13 ve IL23R ilgili bölgeleri de dahil olmak üzere ülseratif kolit duyarlılık artırabilir yaklaşık 30 genler olacaksa bulduk. Araştırma bu erken noktada , bu genetik ilişkilerhastalığın tedavisinde uygulanacak nasıl hala belirsiz olduğunu , ancak patogenezi anlamak ve yeni tedaviler oluşturmak için gelecekteki etkileri olabilir .

                                                                                                        Sağlıklı Günler

Ülseratif Kolit Cerrahi

Ülseratif Kolit Cerahi
Ülseratif kolit için ameliyat genellikle tüm kolon ve rektumu almayı içerir. Kolon ve rektum aldırma ülseratif kolit için tek kalıcı tedavi değildir. Bu işlem aynı zamanda kolon kanserine yakalanma riskini ortadan kaldırır. Ülseratif kolit cerrahi aşağıdaki hastalar için ayrılmıştır:

Fulminan kolit ve ilaçlar kolayca yanıt vermeyen toksik megakolon olan hastalar.
Kolon kanser geliştirme riski olan ya da uzun süreli pankolit sol taraflı kolit olan hastalar. Değişiklikler, kolon zarında algılandığında kolon çıkarılması önemlidir.
Ilaçlar için kötü cevap veren ciddi kolit yıllarca olmuş hastalar.
Standart cerrahi rektum da dahil olmak üzere, tüm kolonun kaldırılmasını içerir. Küçük bir açıklık, karın duvarında yapılır ve küçük bağırsağın ucu, bir oluşturmak üzere karın derisine bağlı ileostomi . Dışkı ileostomi üzerine eklenmiş bir torba içinde toplar. Ileostomi yapımında son gelişmeler kıta ileostomi için izin verilir. Bir kısmı  ileostominin bağırsaklardan oluşturulmuş bir kese olur. Kese bir rektuma benzer bir rezervuar olarak hizmet verir ve küçük bir tüp ile düzenli olarak boşaltılır. Kıta ileostomi hastalar çanta toplama gerekmez.

Daha yakın zamanlarda, bir ameliyat dışkı anüs yoluyla normal geçirilecek sağlayan geliştirilmiştir. Bir ileo-anal anastomoz olarak, kalın bağırsak çıkarılır ve ince bağırsak, sadece anüs üzerinde takılır. Sadece anüs hastalıklı astar çıkarılır ve anüs kasları sağlam kalır. Bu "pull-through" prosedürde, dışkı eleme normal yol korunur. Pouchitis (şimdi rektum olarak hareket distal ileum iltihabı) artan ishal, aciliyet, kanama ve ağrı ile kendini gösteren bir iyi bilinen bir komplikasyonudur (ki endoskopi ile teyit edilmelidir) olmasına rağmen, bu prosedür, nispeten iyi bir başarı oranı vardır.

                                                                                                   Sağlıklı Günler