Ülseratif Kolit Aktif Dönemde Beslenme

Ülseratif Kolit Aktif Dönem Beslenme




Ülseratif Kolit hastalığı bağırsakla ilgili olunca  pişirme yöntemleri ve yenen gıdalar  oldukça önem kazanıyor.Aşağıdaki önerileri dikkate almanızı tavsiye ederim.

1- Suni ve hazır gıdalardan kaçınmak şart içlerinde bulunan E ile başlayan sayı ile devam eden koruyucu maddeler içeren her türlü hazır  konserve gıdalardan kaçınmak şart. 
2- Her türlü şeker ve şekerlemeler,gofret,çikolata,lokum,suni bal  gazoz cola hazır meyve suları ,çaya atılan şeker ,baklava gibi hamur tatlıları,sütlü tatlılar yenmeyecek. ülseratif kolit aktif dönem
3- Her türlü yağlı etler,kebaplar,lahmacun,etli pide,şeklindeki ürünler.Mangal da kömür ateşinde pişmiş etler.Et yenecekse dana tavuk gibi etlerin suda pişmiş türleri.Balık eti ise en faydalı olanı tabi,buğulama ve yanmayacak şekilde(elektrikli ızgarada) ızgara. 
4- Hamur işi gıdalardan, unlu gıdalardan mümkün mertebe az yemek mümkünse esmer un dan yapılan gıdalar tüketmek .Tam buğday unu ekmeği gibi.kepekli makarna gibi.
5- Çiğ sebze ve salata ve domatesten, remisyon dışı dönemlerde mümkün olduğunca kaçınma.sebzeleri ve baklagilleri düdüklü tencerede iyice pişirdikten sonra yemek.Örneğin buharda pişmiş brokoli yanında 1 diş sarımsak ilaç gibidir. 
6- Acılı baharat ve ürünlerinden kaçınmakta fayda var 
7- Süt yasak,buna karşılık beyaz peynir ve ev yoğurdu çok faydalı. 
8- Meyveler mevsimine uygun meyveler evde katı meyve presi ile sıkılmak ve havuç suyuyla karıştırmak kaydıyla serbest. 
9- Çay ve bitki çayları serbest kahve mümkün olduğunca kaçınılmalı.

0 yorum:

Ülseratif Kolit Aktif Dönemde Beslenme

Ülseratif Kolit Aktif Dönem Beslenme




Ülseratif Kolit hastalığı bağırsakla ilgili olunca  pişirme yöntemleri ve yenen gıdalar  oldukça önem kazanıyor.Aşağıdaki önerileri dikkate almanızı tavsiye ederim.

1- Suni ve hazır gıdalardan kaçınmak şart içlerinde bulunan E ile başlayan sayı ile devam eden koruyucu maddeler içeren her türlü hazır  konserve gıdalardan kaçınmak şart. 
2- Her türlü şeker ve şekerlemeler,gofret,çikolata,lokum,suni bal  gazoz cola hazır meyve suları ,çaya atılan şeker ,baklava gibi hamur tatlıları,sütlü tatlılar yenmeyecek. ülseratif kolit aktif dönem
3- Her türlü yağlı etler,kebaplar,lahmacun,etli pide,şeklindeki ürünler.Mangal da kömür ateşinde pişmiş etler.Et yenecekse dana tavuk gibi etlerin suda pişmiş türleri.Balık eti ise en faydalı olanı tabi,buğulama ve yanmayacak şekilde(elektrikli ızgarada) ızgara. 
4- Hamur işi gıdalardan, unlu gıdalardan mümkün mertebe az yemek mümkünse esmer un dan yapılan gıdalar tüketmek .Tam buğday unu ekmeği gibi.kepekli makarna gibi.
5- Çiğ sebze ve salata ve domatesten, remisyon dışı dönemlerde mümkün olduğunca kaçınma.sebzeleri ve baklagilleri düdüklü tencerede iyice pişirdikten sonra yemek.Örneğin buharda pişmiş brokoli yanında 1 diş sarımsak ilaç gibidir. 
6- Acılı baharat ve ürünlerinden kaçınmakta fayda var 
7- Süt yasak,buna karşılık beyaz peynir ve ev yoğurdu çok faydalı. 
8- Meyveler mevsimine uygun meyveler evde katı meyve presi ile sıkılmak ve havuç suyuyla karıştırmak kaydıyla serbest. 
9- Çay ve bitki çayları serbest kahve mümkün olduğunca kaçınılmalı.

0 yorum: